четверг, 23 апреля 2015 г.

Paret har showroom i sin egen lägenhet

Paret har showroom i sin egen lägenhet
Karen Maj framför tavelväggen, som ofta ändrar utseende och även fungerar som ett galleri för konsten som hon och maken Aske säljer.

Kring matbordet samsas Wegners Y-stolar med Folkestol J-39 från Børge Mogensens, inköpta på loppmarknader. Skålen på bordet har paret importerat från Zimbabwe och den säljs i deras butik. Över bordet hänger en gammal Louis Poulsen-lampa köpt på loppmarknad. Byrån är ett arvegods från Karen Majs barndomshem.

När Karen Maj köpte den stora lägenheten på 180 kvadratmeter i det gamla huset byggt 1880 undrade hennes närmaste vad hon skulle ha en så stor lägenhet till. Det var ju bara Karen Maj och hennes son som behövde någonstans att bo. Men Karen Maj var handlöst förälskad i lägenheten.


- Jag föll för ljuset, det var högt i tak och rummens placering var perfekt. Lägenheten var inte så dyr och eftersom jag fick lånelöfte av banken så bestämde jag mig för att köpa den. Ett beslut som jag aldrig har ångrat, säger Karen Maj.


Det var tolv år sedan. Nu har familjen växt och Karen Maj har make och fyra barn.


- Att köpa lägenheten blev ett lyckokast på många sätt, säger hon.


LÄS OCKSÅ: Filmparet säljer Greta Garbo-huset– titta in här!


Showroom i lägenheten


Karen Maj och hennes man Aske driver inredningsföretag och har showroom i sin lägenhet.


- En del tycker att det är märkligt att vi har vårt showroom i lägenheten, men vi tycker att det är en jättebra lösning som gynnar både kunderna och vår familj. Aske och jag dras till inredning som sticker ut och vi tycker båda två om att omge oss med saker som är vackra. Tanken var att våra kunder skulle kunna komma hem till oss och se sakerna de ville köpa till sitt hem i en hemmiljö. På så vis fungerar vårt hem som ett galleri och kunden får en bättre uppfattning om hur man kan inreda, säger Karen Maj.


Lägenheten är uppdelad i badrum, fyra sovrum, kök, två vardagsrum och matsal i fil. Renoveringen har gått ut på att skala av - Karen Maj och Aske har rivit ner minst 20 lager tapet i alla rum. Det gamla köket hade gjort sitt och paret lät installera ett nytt som passade våningens stil och familjens behov. För att få ett sovrum till, i angränsning till barnens rum, delade de av ett av vardagsrummen och satte in en fönstervägg av gamla fabriksfönster. Fönsterväggen släpper in ljus och ger ett spännande uttryck i lägenheten.


- Egentligen borde vi ha renoverat badrum och gästtoalett, men vi beslutade i stället att köpa ett sommarhus och det är det bästa beslutet någonsin, efter att ha köpt lägenheten, säger Karen Maj.


- Barnen älskar friheten på landet och hela familjen njuter av att vara där. Nu har vi fått det bästa av två världar. Dessutom funkar badrummet helt okej, och det är hur charmigt som helst med de gamla vattenledningarna och terrassogolvet.


Foto: Jonas Lundberg

"Vår stil är avslappnad"


Karen Maj och Aske har inrett familjens lägenhet så att det ska kännas hemtrevligt och ge hela familjen utrymme. Inredningen ändras ofta eftersom många av sakerna är till salu. Men visst finns det möbler som aldrig kommer att säljas, som arvegods och fotografier.


Lägenheten badar i ljus från tidig morgon till sen kväll. Färgstarka, mönstrade kuddar och täcken skapar en spännande och livfull känsla i kombination med de vackra möblerna. Paret är mycket svaga för design och har fyndat många av sina möbler på loppmarknader, som stolar designade av Wegner och Børge Mogensen och ett flertal lampor designade av Louis Poulsen.


- Vi brukar få höra att vårt hem är personligt och fyllt av vackra ting. Vi tycker att vår stil är avslappnad. Visst omger vi oss med saker vi verkligen tycker om, men allt är ersättningsbart. Barnen måste få röra sig, de bor ju här! Sakerna som vi har betyder givetvis något för mig, men det är inte världens undergång om något går sönder och jag tror att det är den attityden som gör vårt hem så avslappnat.


Karen Maj har inga favoritsaker, hon älskar hela lägenheten. Nyss flyttade de in en av sina soffor i rummet innanför matsalen där en vacker gul väggbonad hänger. De hade inga planer på att rummet skulle användas som vardagsrum, men barnen väljer nu att sitta där inne.


- Det är det som jag tycker så mycket om med inredning, att oanade saker kan hända när man börjar ändra. Nu har vi fått ett till vardagsrum som jag verkligen gillar.


LÄS OCKSÅ:


Pampiga köpmanshuset ser ut som ett riktigt museum – kika in i bostaden här!


15 kändisar som sålt sina bostäder 2016 – se läckra hemmen!


Foto: Nathalie Malic, Clearcut Factory

Original article and pictures take www.expressen.se site

Комментариев нет:

Отправить комментарий