четверг, 26 декабря 2013 г.

it's not about ideas, it's about making ideas happen

it's not about ideas, it's about making ideas happen

dit prachtige nummer van First Aid Kit heeft me al vaak weer wat moed gegeven na de voorbije, moeilijke periode...


There’s no starting over, no new beginnings, time races on

And you've just gotta keep on keeping on



In november 2015 hebben we een serretje geplaatst en Bonnie geniet ervan om door deze "warme ramen" te kijken naar het vrouwtje aan t werk in de tuin.



Nu is het wachten op de lente om dan mijn eigen, kleine permacultuur-moestuin aan te leggen. De tuin is nu opgedeeld in allemaal grote bakken van 80x80cm zodat het makkelijker werken en in te delen is.



het was dit jaar allemaal wat in mineur en ik heb er nog niet veel tijd kunnen voor nemen maar het kookboekenschap is aangevuld met deze twee:



En om die heerlijke, zilte smaak van de zee op je bord te creëren, blijkt maar weer dat je dus geen dieren hoeft te doden... Zeewier is lekker, voedzaam, dier- en milieuvriendelijk!


Ik maakte alvast het stoere zeemansbrood omdat ik een stoere vent met een baard heb ;-)



Het brood was overheerlijk met een echte kruimige structuur en eenvoudig te maken zonder gist en kneedwerk.



Het boek van De Groene Meisjes gaat over lekker en duurzaam eten, reizen, wonen en leven. Kortom niet alleen een kookboek maar een echt vegan-lifestyle-handboek.


Ik heb hem nog niet helemaal uit maar da's ook een beetje bewust "extra lang proberen van te genieten".


een wrap met curry-kikkererwten als snelle lunch


Heiko zegt al jaren dat paddenstoelen de toekomst zullen zijn wat voeding betreft en hij zou misschien wel een kunnen gelijk hebben...

Je krijgt een doos met daarin mycelium van oesterzwam, een spray om te bevochtigen, een bewaringszakje voor de oogst en een gebruiksaanwijzing.





Het is de bedoeling dat we de zak nu een nachtje onderdompelen in koud water, laten uitlekken en dan vervolgens weer in de doos plaatsen voor een 2de oogst!


Daarbij hoort ook een 'bokale supermarkt' waar je je eigen potjes en bokalen moet meebrengen en dan kan je allerlei noten, granen en zaden shoppen.


Toen we er waren, was het heel druk en dat merkte je aan de stressy bediening, de jongeman die opnam had niet zo'n goed humeur... jammer...


We bestelden een vruchtensap als aperitiefje maar jammer genoeg bleek de hummus (we dachten aan een hapje erbij) gemaakt met ei (???).


De inrichting was wel leuk gedaan maar we vonden dat de bokale supermarkt wat in een vergeethoek zat en we hebben ook weinig mensen echt zien kijken naar de producten die ze aanboden.


Enfin, het was nog maar net open en ik denk dat we deze jonge mensen zeker nog een kans moeten gunnen. Er volgt zeker nog een update.


De KleinKeuken - © ebonybizart

De KleinKeuken - © ebonybizart

Maar we kwamen natuurlijk om iets te eten en ze bieden best een paar plantaardige dingen aan op de kaart of het suggestie-bord maar ook de chef bleek heel open-minded.


We bestelden een aperitiefje met een portie olijfjes en daarna toch maar ook een pasta met groentesaus. De wrap met falafel bestelde iemand aan het tafeltje naast ons en die zag er ook wel heerlijk uit.


De Grote Post - © De Grote Post

De Grote Post - © Ebonybizart

De Grote Post - © Ebonybizart

Aan onze Belgische kust zijn ze nog niet echt mee wat een plantaardige keuken betreft maar hier hebben we dus iets leuks gevonden en wij gaan zeker terug!


Same Same but Different - © Ebonybizart

Januari zit er bijna op en ondanks dat deze maand veel verdriet gebracht heeft, hebben we ook kunnen genieten van mooie momenten...




Original article and pictures take ebonybizart.blogspot.be site

Комментариев нет:

Отправить комментарий